Bernt Frid som bor i Märsta väcktes av smällen. Foto: SVT/Björn Lockström

Man i 20-årsåldern gripen efter explosion i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Någonting detonerade vid entrédörren till en restaurang i Märsta under natten mot fredagen. Boende i området väcktes av den höga smällen och att lägenheten skakade. En man har nu anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet kom klockan 03.34 under natten till fredagen. Någonting hade då detonerat vid en restaurang mitt emot tågstationen i Märsta.

– Flera personer i Märsta hörde smällen eller kände att huset de bor i skakade, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Både polisen och räddningstjänsten är på plats vid byggnaden.

Skadorna efter explosionen. Foto: Björn Lockström

Restaurang i kontorsfastighet

– Det är skador på fasaden och entrén. Det är lite fönster som har gått. Men det är inga personskador, säger Fredrik Dackland, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Fastigheten ligger på torget mitt emot stationen. Enligt Dackland finns förutom restaurangen en kontorsfastigheter i byggnaden. Det oklart vad som detonerat.

Man gripen

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen avslutades på fredagseftermiddagen och avspärrningarna kunde då hävas.

Klockan 19.30 uppgav polisen att en man i 20-årsåldern har gripits och sedan anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

”För att inte äventyra den fortsatta utredningen kommer inte fler uppgifter att lämnas i nuläget”, skriver polisen på sin webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.