Sjuksköterskemålets dom uppskjuten

Uppdaterad
Publicerad

I dag skulle domen i fallet med SOS Alarm-sjuksköterskan som vägrade en 23-årig man en ambulans ha meddelats. Men hovrätten behöver mer tid till att skriva domen.

Domen skulle ha meddelats klockan 11 i dag, men på sin webbplats skriver Svea Hovrätt att ”ytterligare tid krävs för domens författande”.

Den nya tiden är om en vecka, torsdagen 11 april klockan 11.

Kritik mot SOS Alarm

Emil Linnell ringde i januari 2011 upprepade gånger till SOS Alarm och vädjade om ambulans, men fick ingen. Han dog av brusten mjälte.

SOS-sjuksköterskan åtalades för grovt vållande till annans död med friades av Stockholms tingsrätt som ansåg att det inte gick att bevisa att Emil Linnell skulle ha överlevt om han fått ambulanssjukvård.

När hovrätten nu tar ställning i skuldfrågan är brottsrubriceringen justerad. Om rätten inte dömer den nu 53-årige sjuksköterskan för grovt vållande till annans död vill åklagaren att han döms för framkallande av fara för annan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot SOS Alarm

Mer i ämnet