Dykare hittad död väster om Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

En stor insats har pågått under onsdagseftermiddagen efter en fridykare som försvunnit under ytan. Senare på kvällen hittades mannen avliden.

Larmet kom in strax innan klockan ett på onsdagen. Räddningstjänst, kustbevakning, polis och Sjöräddningssällskapet deltog i insatsen.

Dykaren, som är i 50-årsåldern, försvann på ett djup av 40-45 meter.

Vid 15-tiden avslutade man de intensiva dykarinsatserna. Vid 18-tiden hittades mannen avliden. Anhöriga är underrättade.

– Det var en svår insats eftersom det var så djupt. Vi har gjort väldigt mycket och det var bra samverkan men tyvärr räckte det inte, säger Lina Buurstra, sjöräddningsledare.

Dykaren ska inte ha använt sig av en lufttub, utan är en så kallad fridykare. Det var sällskapet som larmade när han inte dök upp till ytan. Insatsen var koncentrerad till Lövstafjärden, väster om Hässelby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.