Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hembygdsgården i Vaxholm fick stora skador vid explosionen i oktober. Nu påbörjas arbetet med att täcka in byggnaden för att skydda den mot väder och vind. Foto: SVT

Efter explosionen i Vaxholm – nu täcks hembygdsgården in

Publicerad
Natten till den 17 oktober detonerade en sprängladdning i Vaxholms hembygdsgård. Kammaråklagare Henik Stiernblad säger att utredningen går framåt men att ingen gärningsman gripen.

Vid explosionen i Vaxholms hembygdsgård krossades fönster och minst en dörr flög ut. En av väggarna trycktes ut takpannorna flög av från taket. Nu håller Vaxholms stad platsen avspärrad eftersom det finns risk för ras. Ett arbete med att täcka in byggnaden har påbörjats för att skydda den mot väder och vind.

En stålkonstruktion ska resas över huset och sedan ska byggnaden täckas med plast. Enligt ställningsbyggarna på plats är bygget utmanande då delar av ställningen måste byggas i vattnet.

Kammaråklagare Henik Stiernblad vill inte ge någon kommentar om vem eller vilka som kan ligga bakom sprängningen eller vad motivet är.

– Utredningen och förundersökningen går framåt men vi är i ett känsligt läge. Jag är hoppfull att vi kommer att hitta en gärningsman, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer