Det råder tillfälligt skyddsstopp för kontanter i tunnelbanans spärrkiosker. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter flera rån i SL:s spärrkiosker stoppas kontantbetalningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera rån går det för närvarande bara att betala med kort i tunnelbanans spärrkiosker. MTR genomför nu insatser för att öka säkerheten i spärrkioskerna.

Tidigt på fredagsmorgonen bröt sig flera gärningspersoner in i spärrvaktslokalen på Västertorps tunnelbanestation och stal ett kassaskåp, rapporterar P4 Stockholm. Efter flera inbrott införs nu ett skyddsombudsstopp som innebär att det inte går att betala sin tunnelbaneresa med kontanter i spärrkioskerna. MTR ska nu öka säkerheten i spärrkioskerna för att kunna häva stoppet.

Inbrott

Fredrik Bouvin, säkerhetschef på MTR uppger till P4 Stockholm att under de senaste nio dagarna har det skett två inbrottsförsök och tre inbrott i spärrvaktslokaler.

– Vi har haft inbrott nattetid och vi inför nu ett kontantstopp. Förhoppningsvis ska våra resenärer kunna använda kontanter i tunnelbanan igen inom kort, säger Fredrik Bouvin tiill P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.