Foto: Caisa Rasmussen/TT

Ett hundratal extra poliser till Stockholm: ”För att förhindra fler mord”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens våldsvåg har polisen nu fattat beslut om ytterligare förstärkning till region Stockholm. Ett hundratal ingripandepoliser kommer att finnas på plats inom de närmsta dagarna, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Region Stockholm har hanterat en stor mängd skjutningar och sprängdåd den senaste tiden. Johan Olsson, chef för polisens nationella operativa avdelning (Noa), har med anledning av detta fattat beslut om förstärkning.

– Med den senaste tidens utveckling av skjutningar och sprängningar ser vi behov av att skicka ytterligare förstärkningar till Stockholm för att förhindra att fler mord uppstår i de konflikter som pågår och att öka bevakningen på flertalet platser, säger han i ett pressmeddelande.

Våldsvågen i Stockholm

Poliser från samtliga regioner

Han säger vidare att poliserna kommer vara på plats ”inom de närmsta dagarna”. Beslutet gäller de kommande två veckorna och poliserna kommer från samtliga polisregioner i Sverige.

– Det är ett mycket välkommet tillskott. Vi gör allt vi kan för att bryta den allvarliga våldsspiral som regionen befinner sig i nu och behöver ytterligare resurser, säger Mattias Andersson, tillförordnad regionspolischef i Stockholm.

Regionen har redan sedan tidigare förstärkts med 190 poliser från olika delar av landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet