Egoistiska bilister sätter stopp för Kistas självkörande bussar

Uppdaterad
Publicerad

Nobinas självkörande bussar har tuffat på mellan Kistamässan och Kista galleria sedan januari i år. Bussarna fungerar bra men förare av andra fordon som kör och parkerar i bussfilen skapar problem.

Över 13 000 resenärer har åkt med de självkörande bussarna längst Kistagången mellan Kistamässan och Kista galleria sedan i januari. Men trots att bussen kör sig själv krävs det många mänskliga insatser för att turen ska gå som den ska.

Många bilar, lastbilar och taxibilar kör och parkerar nämligen i bussfilen. När SVT åker med ser vi nio olika trafiköverträdelser.

– Just nu går ju parkeringsvakterna här och ber bilarna att flytta på sig. Om inte de varit här så vet jag inte, man får ju hoppas att folk blir mer vana vid sådana här fordon och att man tänker på det framöver, säger Emelie Kreibom, som är med på samma tur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.