Elever fick rasistisk propaganda i skåpen

Uppdaterad
Publicerad

Elever på Kungsholmen har fått rasistisk propaganda i sina skåp. Flygbladen hänvisar till högerextrema propagandakanaler och är prydda med skolans officiella logga. Det rapporterar StockholmDirekt.

– Eleverna kom till oss i morse och visade oss flygbladen. Det är klart att de var väldigt upprörda, säger rektorn Jenny Rångeby till StockholmDirekt.

Flygbladen hänvisar till en rad högerextrema propagandakanaler och längst ner syns Kungsholmens gymnasiums officiella logotyp. Enligt avsändarna har flygbladet delats ut till samtliga elever på skolan och till boende i området.

– Det här är helt i strid mot vad vi står för på skolan. Vi tar bestämt avstånd från det här och vi har inget att göra med det. De har använt vår logga utan tillstånd. Saken är polisanmäld, säger Jenny Rångeby till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.