Nya Karolinskas helikopterplatta ligger fjortonde våningen och härifrån kommer en av regionens helikoptrar att utgå. Foto: TT arkivbild

Ambulanshelikopter kan utgå från Karolinska i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska det bli snabbare utryckningar med ambulanshelikoptrar när en helikopter har möjlighet att utgå från Karolinska i Solna under sommaren.

Under sommaren sker fler utryckningar med ambulanshelikopter. Sedan 2017 har helikoptrarna varit stationerade i Norrtälje men för att snabbare vara på plats i ett större område kommer en av dem få möjlighet att invänta uppdrag på Karolinska i Solna under sommarmånaderna.

– Vi får större möjligheter att nå hela länet på kortare tid. Minskad flygtid innebär också minskad bränsleförbrukning, säger Patrik Söderberg, chefläkare för den prehospitala vården inom Region Stockholm.

Fler invånare till skärgårdskommunerna

Region Stockholm har alltid en ambulanshelikopter i drift i länet men när fler invånare söker sig ut till skärgårdskommunerna under sommaren sätts en extra helikopter in för att öka kapaciteten.

Förra året genomfördes nästan 1 300 utryckningar med ambulanshelikopter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer