• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kroppen hittades i närheten av Högdalstoppen i södra Stockholm. Foto: Pontus Altin

En person hittad död i Högdalen – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades under förmiddagen avliden utomhus i Högdalen. I närheten av platsen grep polisen två personer som nu är misstänkta för mord.

Klockan tio på förmiddagen fick polisen in ett samtal om att en man hittats död i Högdalen. När polisen anlände påträffade man två personer. Efter att man pratat med dem greps de båda.

– Vi har anledning att anta att brott har begåtts. De båda är nu misstänkta för mord, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen.

Platsen spärrades av och kriminaltekniker är på plats för att säkra bevisning.

Oklar dödsorsak

Polisen kan i nuläget inte säga något om hur offret kan ha dött.

– Vi är inte säkra på att det förekommit våld i det här fallet. Det är en av de frågor kriminalteknikerna ska undersöka. Sen ska de båda misstänkta förhöras också, säger Ola Österling.

När SVT:s fotograf kom till platsen var kroppen redan bortförd. Platsen är någon form av byggarbetsplats.

Klockan 18.30 meddelade polisen på sin webbplats att de två gripna männen har anhållits, på sannolika skäl till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.