Arkivbild. Foto: TT

En häktad för misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags hittades en död person i en bil som stod parkerad i ett bostadsområde i Helenelund i Sollentuna. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades flera kroppsdelar i bilen. Idag häktades en man, på sannolika skäl misstänkt för mord på personen i bilen.

Bilen hade stått parkerad i bostadsområdet i Helenelund under en längre tid. En som bor i området berättar för Aftonbladet att han anmält bilen till kommunen redan i september förra året, och att den ska ha stått där ett tag.

Han ringde sedan kommunen flera gånger om bilen, utan att få något svar. För ett par veckor sedan ringde han igen för att berätta att det stank från bilen och att det fanns flugor i den.

Kommunen kontaktade polisen, och i tisdags undersöktes bilen. Då hittades kvarlevor efter en person i bilen. Strax därpå greps en man i 40-årsåldern, misstänkt för att ha mördat personen i bilen. Den mördade personen är ännu inte identifierad.

Sannolika skäl

Enligt häktningsframställan ska mordet ha skett någon gång mellan den 18 mars 2016 och den 27 juni i år. Idag häktades han vid Attunda tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till brott.

Däremot ska han enligt uppgift till Aftonbladet ha sagt att han dödat personen men att offret bett om att få dö. Enligt uppgift ska den misstänka även sagt till polispatrullen på plats vid bilen att han ”gjort det för ett år sedan”.

Både polis och åklagare är mycket förtegna om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.