Thomas Nordahl från Östermalms konståkningsklubb, som är en av de hårdast drabbade föreningarna efter att Zinkensdamms ishall stängts med omedelbar verkan i fredags. Foto: SVT och TT

”En katastrof för våra barn och ungdomar”

Uppdaterad
Publicerad

Östermalm Konståkningsklubb är inte det minsta förvånade över att Zinkensdamms ishall stängts. De är upprörda över att ingenting gjorts tidigare, då problemen i och runt ishallen varit kända sedan länge.

– Detta är en katastrof för våra ungdomar, i nuläget handlar det bara om att få ut informationen till alla drabbade, säger Thomas Nordahl, aktiv och tränare i Östermalms konståkningsklubb.

Östermalms konståkningsklubb tränar primärt i Zinkensdamms ishall och föreningen drabbas hårt. Enligt Thomas Nordahl har problemen med ishallen varit kända under en längre tid.

– Detta är sorgligt nog ingen nyhet. För 10-15 år sedan renoverades ishallen lite halvhjärtat, men det blev ju inget bra. Vi som håller till där har larmat och försökt få politikerna att lyssna länge. Det är skönt att en utredning äntligen är gjord, säger Thomas Nordahl.

”Det här blir kaos”

Att hitta nya istider som ersättning för dem som klubben blir av med sedan ishallen stängts blir ett tufft, för att inte säga omöjligt, jobb.

– Det här blir bara kaos för det är en sådan brist på ishallar och tider i staden. Vi försöker nu hitta resttider i andra hallar, men många av våra 130 klubbmedlemmar är barn som inte kan, eller får, resa på egen hand utan bor i närheten av Zinkensdamms ishall, säger Thomas Nordahl.

”Ordentlig kalldusch”

Även Hammarby hockey drabbas hårt. På sin webbsajt skriver föreningen att man försöker återvinna fattningen som förening efter beskedet att ishallen stängs.

”Det är en ordentlig kalldusch för Hammarby hockey som driver hockeyskola, ungdomslag, junior- och damverksamhet i hallen och konkurrerar om alltför knappa istider med åtta (!) andra föreningar på samma anläggning”, skriver klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.