Foto: Janne Åkesson/Swepix

Person förd till sjukhus efter slagsmål i Jakobsberg

Publicerad

Mitt i eftermiddagsrusningen startade ett slagsmål mellan flera personer i Jakobsbergs centrum. En person har förts med ambulans till sjukhus med skador som bedöms vara allvarliga och ytterligare en person ska ha lindrigare skador. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Vid klockan 17.15 larmades polisen till tågstationen vid Jakobsbergs centrum efter att ett slagsmål utbrutit mellan flera personer.

– Vi är på plats för att försöka bilda oss en uppfattning om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

En person har förts till sjukhus med ambulans med skador som bedöms som allvarliga. Det ska röra sig om någon form av stick- eller skärskada.

Ytterligare en person ska ha skadats i form av ett slag i ansiktet. Han kontrollerades av sjukvårdspersonal på plats och fördes senare till sjukhus för kontroll av skadorna, som bedöms som lindriga.

Efter händelsen ska övriga som slogs ha försvunnit från platsen.

Ska höra vittnen

Flera polispatruller befinner sig i området för att leta efter de inblandade och höra vittnen.

– Det är en publik plats och det hände klockan kvart över fem mycket så det är mycket folk där. Vi hoppas att någon har sett nåt som kan leda oss vidare, säger Eva Nilsson.

Strax efter klockan 19 hade polisens tekniker kommit fram och påbörjat brottsplatsundersökningen.

En förundersökning om försök till mord är inledd. 

Ingen har gripits i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer