• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Man skjuten till döds söder om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern sköts till döds sent på söndagskvällen. Skjutningen skedde utomhus i ett bostadsområde i Huddinge söder om Stockholm.

Klockan 22.32 på söndagen larmades polisen om höga smällar i Huddinge söder om Stockholm. En skottskadad man i 45-årsåldern hittades, mannen avled senare på platsen. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning pågår.

Polisen har genomfört dörrknackning i området och hört vittnen.

– Det finns några vittnen och vi har en hel del uppgifter. Men vad det är för uppgifter är inget jag kommenterar i nuläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Ingen gripen för mordet

Både hundpatrull och helikopter har satts in i sökandet efter misstänkta gärningspersoner. Polisen går även igenom filmmaterial från platsen. En förundersökning om mord har inletts.

Klockan 08.00 hade polisen inte gripit någon misstänkt för skjutningen.

Den skjutna mannen är identifierad och anhöriga är underrättade. Han är tidigare ostraffad och hemmahörande i Botkyrka. Polisen ser ingen koppling till tidigare skjutningar i södra Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.