Foto: Fredrik Sandberg, TT

Äldre person död i coronavirus på Karolinska sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har konstaterats död i coronaviruset i Sverige. Det rör sig om en äldre person på Karoliska universitetssjukhuset i Stockholm.

En tredje person har avlidit i covid-19 i Sverige, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande. Det rör sig om en äldre patient på Karolinska universitetssjukhuset i huvudstaden Stockholm.

– Vi känner med de närstående. Vi vet från internationella erfarenheter att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som får de allvarligaste konsekvenserna av covid-19, säger Maria Rotzén Östlund, biträdande smittskyddsläkare vid Region Stockholm.

Vädjar till sjuka att stanna hemma

Hon uppmanar samtidigt de som är sjuka att stanna hemma för att minimera risken för riskgrupper att smittas av coronaviruset.

– För att minska risken för smittspridning särskilt till äldre och andra riskgrupper är det viktigt att den som är sjuk, oavsett diagnos, stannar hemma. Det är viktigt att den som har feber och luftvägsymptom och är i behov av vård även fortsättningsvis ringer 112 vid livshotande tillstånd eller 1177 för vägledning till rätt vård. Man ska inte åka direkt till en mottagning, säger Maria Rotzén Östlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer