Foto: Helena Landstedt, TT

En person har avlidit till följd av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen avled en patient på intensivvårdsavdelningen vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge som varit smittad av det nya coronaviruset. Det är en äldre patient som avlidit.

Patienten har haft covid-19 samt underliggande sjukdom, det uppger Region Stockholm på sin hemsida.

– Vi känner med de närstående. Vi vet från internationella erfarenheter att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som får mest allvarliga konsekvenser av covid-19, säger Per Follin, smittskyddsläkare Region Stockholm.

Coronapandemin

Senare under onsdagen höll Region Stockholm en presskonferens för att berätta om personen som avlidit.

– Dödsfallet i Sverige var ett fall av inhemsk smitta, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

”Ett exempel”

Det innebär att personen, som är över 70 år, inte har varit utomlands och inte heller träffat någon som nyligen varit i utlandet. Enligt Per Follin finns det i nuläget inga uppgifter om var personen kan ha smittats.

– Det här fallet är ett exempel på vikten av att vara aktsam om äldre personer som kan drabbas av en ökad risk och som kan få ett svårt sjukdomsförlopp, säger Per Follin.

Ytterligare en person i Stockholmsregionen vårdas vid intensivvårdsavdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet