Polisen utreder mord efter att en död person påträffades i Botkyrka på onsdagsmorgonen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

En person hittad död i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades under onsdagsmorgonen avliden i ett litet skogsområde i Botkyrka. Larmet kom strax efter klockan åtta av en privatperson. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Polisen vet inte hur länge personen varit avliden och arbetar nu med att fastställa identitet . De vill inte gå in på vilken typ av skador personen har innan en rättsmedicinsk undersökning genomförts.

– Det ter sig som att personen avlidit under gårdagen eller tidig natt, men det kan inte sägas med hundra procent säkerhet, säger Helena Boström Thomas vid Stockholmspolisen.

Polisen söker vittnen

Händelsen utreds som mord  och polisen analyserar resultatet av den tekniska brottsplatsundersökning som genomförts. Det har också säkrats film från kameror i området och hållits förhör.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som befunnit sig i området, säger Helena Boström Thomas vid Stockholmspolisen.

Ingen har gripits i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.