Polisen på plats vid den adress i Kista där en person hittades död på söndagskvällen. Foto: Janne Åkesson

Kvinna hittad död i Kista – en anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna hittades på söndagskvällen död i en bostad Kista, i norra Stockholm. Samtidigt greps och anhölls en man misstänkt för mord, men polisen är i övrigt mycket förtegen om detaljer.

Det var vid 23-tiden som SOS Alarm fick samtal om en pågående misshandel i ett bostadsområde i Kista. Polisen skriver på sin hemsida att det inkom ”larm om hjärtstopp”.

När polisen kom fram till bostaden kunde man dock konstatera att det rörde sig om ett misstänkt mord.

– Det har skett ett grovt våldsbrott, och det är rubricerat som mord. En gripen. En död, konstaterar Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare.

Enligt polisen har man, på plats i bostaden, försökt få liv i kvinnan. Dock utan resultat.

”Utredningen i väldigt tidigt skede”

Gerdin bekräftar att den döda personen hittades inomhus, och att den misstänkte mannen greps på samma plats. Han vill i övrigt inte gå in på några detaljer om de inblandade, eller om det misstänkta brottet.

En man anhållen

Tidigt på måndagsmorgonen anhölls mannen.

– Mannen är nu delgiven misstanke om mord och ska förhöras med försvarsadvokat senare under dagen, säger Kjell Lindgren, Stockholmspolisens presstalesperson.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.