Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer har gripits efter att en man i 20-årsåldern hittas skottskadad i en lägenhet i Sollentuna. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man skadad efter skottlossning i Sollentuna – tre personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern anträffades skottskadad i en lägenhet i Sollentuna natten mot torsdag, rapporterar polisen. Senare under natten greps tre personer som befunnit sig i lägenheten där den skadade anträffades.

Det var vid klockan 01.30 som polisen larmades till en adress i Tureberg, norr om Stockholm då en man blivit skjuten.

– Han var vaken och talbar när vi anträffade honom. Han är förd med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

I lägenheten befann sig ytterligare tre män, som polisen initialt hämtade till förhör. Strax innan klockan 03 beslutade polisen att gripa männen som misstänkta.

– Samtliga inblandade är i 20-årsåldern, även den skadade, säger Nilsson.

En teknisk undersökning ska genomföras på platsen samt andra utredningsåtgärder så som förhör och dörrknackning.

– Vi försöker i nuläget reda ut händelseförloppet, säger han.

Det är ännu oklart om brottet begicks i lägenheten eller på annan plats. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.