Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagskvällen tog polisen emot flera samtal om en skottlossning. När polisen kom till platsen hittades en skjuten man. Foto: Blåljusbilder

Man ihjälskjuten i Stockholm – hittades inne på krog

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades skjuten under söndagskvällen på en krog i Hässelby gård i västra Stockholm. Han fördes till sjukhus men avled strax därefter. Enligt uppgifter till SVT skedde själva skjutningen utomhus.

– Vi fick flera samtal vid 22.40 från vittnen som hört skottlossning och när vi kommer dit påträffas mannen skjuten inomhus på krogen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Tre män greps och anhölls under natten till måndag, men de släpptes senare under veckan på fri fot.

– Misstankarna mot dem kvarstår i nuläget. Förundersökningen är fortfarande i ett tidigt skede, därför kan vi inte lämna ut fler upplysningar i nuläget, säger åklagare Victor Ringblom till TT.

Personerna är skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, kan inte svara på om händelsen kan kopplas till en gänguppgörelse.

– Som alltid tittar man på olikheter och likheter. Vi är fullt medvetna om att det finns gängkonflikter i regionen. I det här skedet kan jag inte bekräfta den uppgiften, säger Towe Hägg.

Flera vittnen förhörda

Hägg kan inte heller svara på om fler personer vistades på krogen då händelsen skedde. Polisen har dock kunnat förhöra flera vittnen under natten.

– Dörrknackning pågår och eventuella uppslag följs upp, säger Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.