Flygplanet hade precis landat på Arlanda och var på väg till gaten när kollisionen inträffade. Foto: Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Passagerarplan körde in i byggnad på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett passagerarflygplan krockade med en byggnad på Arlanda. Det är planets vänstra vinge som tagit i byggnaden. Kollisionen har enligt polisen skett 50 meter från Terminal 5.

Flygplanet hade precis landat på Arlanda och var på väg till gaten när kollisionen inträffade. Ingen av de 179 passagerarna ombord ska vara skadade. De kunde kliva av via en mobil trappa och gå in i terminalen.

– Det jag kan bekräfta i nuläget är att en händelse har skett, vid 17:40. Händelsen involverar ett plan från New Delhi, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Påverkar inte trafiken

Swedavia jobbar nu med att samla in mer information om vad som hänt.

– Händelsen kommer inte ha någon påverkan på övrig trafik, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Utreder orsaken

Poliser från lokalpolisområde Arlanda är på plats.

– De ska dokumenterar händelsen och ska utreda vad som är orsaken till olyckan, säger Ola Österling presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Det är än så länge oklart om det kommer inledas någon förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.