Stockholms fylls av arrangemang i helgen Foto: Arkivbilder/TT

Evenemangstät helg i Stockholm city

Uppdaterad
Publicerad

I helgen pågår flera evenemang runt om i stan som påverkar framkomligheten. Räkna med mycket folk och förändringar i trafiken om du ska ta dig till city.

Under lördagen var det återigen dags för Tjejmilen som går genom Gärdet och Djurgården. Eftersom start och mål sker vid Filmhuset på Gärdet, så påverkas trafiken. Buss 76 får indragna hållplatser, medan buss 69 dras in helt.

Samtidigt arrangerades Summerburst på Stadion mellan fredag och lördag, något som påverkar buss 4, 6 och 55 med ändrade körvägar och indragna hållplatser.

Cykellopp stänger av vägar

Under söndagen var det dags för det 50 km långa cykelloppet Sthlm Bike som passerar genom både city och närområden. Start och mål är vid Kungliga Slottet på Norrbro. Loppet pågår mellan klockan 07.00 och 11.00, under den tiden är vägarna avstängda. Men så fort sista cyklist passerat så öppnas vägarna upp som vanligt.

Dessutom påverkas en rad busslinjer av loppet, 1, 2, 3, 50, 53, 54, 55, 57, 61, 65 och 76.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.