Styrelseposten kan hindra Bodström från att bli landshövding. Foto: TT

Expertråd kritiserar utnämning av Bodström

Publicerad

Flera personer i landshövdingens insynsråd, en grupp av rådgivande experter, kritiserar utnämningen av Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län. Anledningen är den pågående förundersökningen mot pensionsbolaget Allra i vars styrelse Bodström suttit.

Ingen av de åtta i rådet ger direkt stöd åt utnämningen, skriver Svenska Dagbladet.

– Som moderat politiker kan jag tycka att man kunde ha avvaktat med utnämningen så länge det pågår en förundersökning. Jag vill inte döma någon på förhand, men när det pågår en utredning bör man låta den ha sin gång, säger Mats Gerdau (M), kommunalråd i Nacka.

Kritiseras för särbehandling

Gerdau ser det också som märkligt att Ebba Lindsö, med förflutet inom KD och Svenskt Näringsliv, fick lämna sin post som ordförande i sjätte AP-fonden till följd av sitt uppdrag i Allra, medan förtroendet för tidigare socialdemokraten och ministern Bodström är orubbat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer