Strax efter midnatt skedde en explosion i Vasastan. Foto: Swepix

Explosion i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt inträffade en explosion på Surbrunnsgatan i Vasastan i centrala Stockholm. Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats.- Det har varit någon form av detonation utanför en restaurang, säger polis på plats till SVT:s reporter.

Larmet kom in till polisen klockan 00:12.

– Det var flera personer som ringde in om en högljudd smäll vid en fastighet. Vi är på plats med flera resurser för att ta reda på vad det är som har hänt, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till SVT Nyheter.

Enligt polisen ska flera fönster på restaurangen och närliggande fastigheter ha krossats.

– Jag har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats, säger Mats Eriksson.

Nationella bombskyddet

Polis och räddningstjänst är på plats, liksom nationella bombskyddet och polisens tekniker. Flera kvarter kring detonationsplatsen har spärrats av och polisen pratar med boenden i närheten och personer som befann sig i området när det smällde.

– Vi vet inte vad det är som har detonerat, men vi gör bedömningen att det inte är en gasläcka, säger Mats Eriksson till TT.

Smällen hördes stora delar av stan

Det första larmet, av många, kom strax efter midnatt. Smällen hördes lång väg.

– Det var lite svårt först att med hjälp av inringarna lokalisera exakt var detonationen hade skett, eftersom det ringde från flera andra adresser, säger Eriksson.

Polisen rubricerar händelsen grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Ingen person är gripen, säger Mats Eriksson till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.