Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En skadad bil vid garaget i Täby där det skedde explosion natten mot onsdag. Polisen misstänker brott. Foto: Blåljusbilder

Bomb sprängdes – ingen gripen för explosion i Täby

Uppdaterad
Publicerad

Den sprängladdning som detonerade i Täby kyrkby natten mot onsdag har sprängts avsiktligt. Tre vuxna befann sig i bostaden intill garaget, men ingen skadades fysiskt.

– Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse, säger Rebecca Landberg, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Stockholm.

Det var natten mot onsdag som en kraftig smäll hördes av flera personer vid i Näsbypark i Täby, norr om Stockholm. Sprängningen skedde i ett garage vid ett enfamiljshus.

– Vi vet inte varför detonationen ägt rum, men vi har säkrat en del spår på platsen, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Tre vuxna inomhus när bomben detonerade

Vid detonationen befann sig tre vuxna personer i det bostadshus som garaget hänger ihop med, de ska enligt Polisen ha hyrt huset. Ingen person skadades fysiskt. Däremot har materiella skador uppstått till följd av detonationen på garaget och fasadskador på omkringliggande bostadshus.

– Garaget har fått ganska stora skador. Det står fortfarande upp men det har lossnat saker och stora delar från tak och väggar. Dessutom blev det stora materiella skador på bilar i närheten och glasrutor i bostadshus mittemot har spräckts, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.