Foto: Per Gustav Eriksson

Brand i Solna centrum

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut inne i en butik i Solna centrum efter att man hört en smäll. Centrumet utrymdes under släckningsarbetet men är nu öppet igen. En förundersökning om mordbrand är inledd.

Smällen hördes strax före klockan 14.

– Man hörde en smäll och det började brinna, men vad som orsakade smällen och branden vet man inte, säger Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms räddningstjänst.

Det började brinna i ett provrum inne på HM-butiken i Solna centrum och ett trettiotal brandmän skickades till platsen. Butikens sprinklersystem hade dock tagit hand om det mesta av branden.

Foto: SVT

– Mycket av elden var släckt när vi kom dit, men nu är elden släckt helt och hållet. Ingen har kommit till skada, men hela centrumet fick utrymmas, säger Tony Frank.

Vid 15-tiden bedömde räddningstjänsten att det gick att öpna köpcentrumet igen. Den drabbade butiken är däremot fortfarande stängd.

– Utrymningen gick väldigt väl och lugnt till, det märktes att vakterna kunde sitt jobb, säger Julia Rosendahl, polisens insatsledare på platsen till STVT.

Julia Rosendahl berättar också att man har inlett en förundersökning om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.