• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en elbil på Dingergatan i Eskilstuna med giftig rök som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nationella bombskyddet är tillkallade till platsen. Foto: Blåljusbilder

Explosion på postterminal var bomb

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen exploderade ett paket på Postnords terminal i Årsta i södra Stockholm. Nationella bombskyddet har under natten genomfört en teknisk analys av paketet och konstaterar att föremålet var avsett att explodera.

– Bombtekniker har konstaterat att det är en sprängkapsel som har detonerat, säger Ola Österling, presstalesperson hos Polisen.

Klockan 21.17 på fredagen larmas den nationella bombskyddsgruppen till Postnords postterminal i Årsta. Detta efter att ett paket exploderat då det hanterats av en sorteringsmaskin. Ingen person skadades i samband med explosionen och terminalen utrymdes hastigt.

– Alla våra medarbetar mår bra. Det är såklart läskigt när sånt här händer men jag har fått höra att vår personal är vid gott mod. Under morgonen så har vi kunna arbeta som vanligt igen, säger Anna Kjellander, pressansvarig på Postnord.

Tilltänkte mottagaren har identifierats

Under natten har polisens tekniska undersökning visat att paketet innehöll en sprängkapsel och har därför rubricerat händelsen som grovt olaga hot.

– Vi har identifierat den man som stod som mottagare och efter en samlad bedömning av paktet, sprängkapseln och vem mottagaren är så har vi rubricerat det som grovt olaga hot, säger Ola Österling.

I nuläget finns ingen person frihetsberövad, men enligt polisen är hotbilden begränsad till den tilltänkte mottagaren.

– Vi har ingen anledning att misstänka att det här kommer att upprepas. Så det finns ingen anledning för allmänheten att känna oro, säger Ola Österling.

Polisen utreder nu hotbilden kring den man som skulle ha mottagit paketet i hopp om att hitta avsändaren. Av sekretesskäl vill polisen inte tala om detaljer kring ärendet. De konstaterar dock att paketet färdats i det vanliga postflödet, vilket inte är fallet då exempelvis riksdagsledamöter är mottagare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer