Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax efter klockan två natten till måndagen detonerade någonting vid en grind utanför en villa i Danderyd. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Explosion vid villa i Djursholm i Danderyd

Uppdaterad
Publicerad

Någonting har detonerat vid en grind framför en villa i Djursholm i Danderyds kommun. Ingen person har kommit till skada, uppger polisen.

Strax efter klockan 02 natten till måndag fick polisen in samtal från flera personer som hört en hög smäll i Danderyd.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det skett en kraftig detonation vid en grind till en villa i området Djursholm i Danderyds kommun.

– Ingen person har kommit till skada, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Grinden in till villan sprängdes upp av den kraftiga explosionen och även fönster hos andra villor i närheten krossades av trycket.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Området avspärrat

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

– Vi arbetar samtidigt med andra utredningsåtgärder såsom dörrknackning och tittar på eventuella kameraövervakningar. Samt att leta efter gärningspersonen eller gärningspersonerna.

Det finns ingen gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.