Foto: TT

Fansen tågade för Kennedy före matchen

Uppdaterad
Publicerad

Kennedy Bakircioglu hedrades före sista hemmamatchen med en vitgrön marsch. Fansen beskriver honom som en trofast lagspelare, ledare och förebild.

– Han har alltid stått stark långt fram. En fantastisk ledare, säger Rickard Bender, 47.

Hammarbystjärnan tackar snart för sig. Hundratals vitgröna fans samlades på Medborgarplatsen i Stockholm för att tåga till arenaområdet inför matchen mot Häcken.

– Vi vill hedra en av våra största spelare. Han har alltid varit öppen mot fansen, säger Magnus Dahlstrand, 52, som var iklädd kilt över de bara benen.

– Det är tråkigt att Kennedy slutar men han kommer ju antagligen att bli kvar i klubben i någon form.

Kompisen Stefan Bodén, 53, tillägger:

– Allting har sin tid. Cirkeln sluts. Vi har honom att tacka för mycket. Han valde att komma hem i stället för att fortsätta några år till i Europa.

Magnus Dahlstrand, Stefan Bodén, Janne Engvall och David Gustavsson gick i tåget från Medborgarplatsen i Stockholm till Tele2. Foto: TT

Fotbollsfamiljen Bender hade alla på sig Kennedytröjor och säsongskorten i fickorna.

– Det känns dubbelt. Tråkigt och sorgligt att han slutar, men också naturligt. Det är känslomässigt, säger Anne Bender, 45.

Rickard Bender beskriver Kennedy Bakircioglu som en ikon som många gånger visat vägen för laget.

– Laget går alltid före jaget. Kennedy är ett bevis för det. Det är så man blir en förebild.

Barnen Klara och Emil Bender, 9 och 12, spelar båda fotboll i Älvsjö. De sammanfattar läget.

– Sorgligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.