Farstaborna Sanna och Lina grep in när en inbrottstjuv länsade husets vind och källare. Foto: SVT/Polisen

Farstaborna slog till mot inbrottstjuven

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett flertal inbrott i vindsförråden lyckades boende i ett lägenhetshus i Farsta till slut gripa inbrottstjuven själva. Nu hyllas insatsen av polisen, som genom grannarnas insats kunde hitta stöldsgods för flera hundratusen kronor.

– Förhoppningen är att fler människor vågar kliva in när det händer saker, säger Lina som var en av personerna som haffade inbrottstjuven.

I husets interna grupp på Facebook hade de boende redan uppmärksammats på att fastigheten drabbats av ett flertal inbrott. Därför blev det självklart för några av de boende att agera när tjuven kom tillbaka.

– När jag öppnar källardörren står en person där, säger Sanna som är en av de boende som ingrep.

Hör grannarna berätta om ingripandet i videon

Polisen: ”Tack för rådigt ingripande”

Ett flertal grannar samlades kring den misstänkta tjuven utanför huset och när polisen anlände till platsen beslutades det om husrannsakan i både den misstänkta tjuvens bil och lägenhet. Tillslagen skulle visa sig ge bra utdelning eftersom polisen hittade stöldgods för flera hundratusen kronor.

Stöldgods från polisens husrannsakan. Foto: Polisen

Polisen hyllar nu grannarnas insats i Farsta:

”Tack för rådigt ingripande”, skriver polisen i Farsta och Vantör på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.