Fem frågor om Terje Johansens försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

Varför skulle han köra genom Sverige? Var övernattade han? Kan han ha haft med sig någon i bilen? Frågorna kring norrmannen Terje Johansens försvinnande är många.

Det sista spåret efter Terje Johansen är hans bil, som hittats i friluftsområdet Kanada på Muskö. Där har polisen sökt både med kriminalsökhundar och drönare, och de som äger fritidshusen i området har uppmanats titta till dem.

Utredningsledare Ulf Sandström har tidigare berättat för SVT att någon försökt slå in en kod till bommen in till Kanada. Polisen ska nu undersöka hur pass nära koderna varit den rätta för att se om Terje Johansen kan ha fått koden från någon men skrivit upp fel siffror.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Det kommer även göras ytterligare analyser av norrmannens telefon med förhoppningen att kunna hitta någon adress som han skrivit in i sin GPS.

Det var den 30 november som Terje Johansen lämnade sitt hem söder om Oslo för att köra upp till Nordnorge för att avsluta en husaffär. Han skulle åka genom Sverige men åkte aldrig norrut – utan åkte istället mot Stockholm. Och nu är han spårlöst försvunnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet