Hör Fi:s gruppledare i Stockholm om förslaget till kommunstyrelsen. Foto: Moa Ferm/SVT

Fi i Stockholm: Anhörigstödet till de som drabbats av dödliga våldet brister

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en manifestation mot det dödliga våldet i Stockholm lämnar Feministiskt initiativ i Stockholms stad in en motion till kommunstyrelsen där de föreslår ett stödprogram till anhöriga som drabbats.

Sissela Nordling Blanco, gruppledare för Fi i Stockholms stad, menar att dagens stöd till anhöriga som förlorat en närstående i det dödliga våldet, brister.

– Det befintliga program som Stockholm har antagit för stöd till anhöriga 2017-2020, riktar sig främst till närstående till personer som lider av beroendeproblematik, inte de som har kriminalitet som livsstil. Det är dags att Stockholms stad uppmärksammar och stöttar de anhöriga som på olika sätt drabbats av vapenvåldet, säger Sissela Nordling Blanco.

Förslaget som Fi lämnat in till kommunstyrelsen syftar till att, förutom öka stödet för anhöriga till offer för skjutningar, inkludera dem i stadens program för anhörigstöd samt ge ökat stöd till anhöriga till personer som har en kriminell livsstil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.