Det blir filminspelning med ljudlös skottlossning på Norra Bantorget. Foto: TT

Filminspelning på Norra Bantorget – med ljudlösa skott

Uppdaterad
Publicerad

I två dagar kommer det att vara filminspelning av en actionscen mitt i city, på Norra Bantorget. För att inte skrämma upp folk, med tanke på terrorattacken, så kommer låtsasskottlossningen vara ljudlös.

Hela tisdagen och onsdagen, från klockan 8-19 är det filminspelning av kriminaldramat Gåsmamman på Norra Bantorget. Det man ska spela in är en actionscen som föreställer en skottlossning med polisens insatsstyrka.

Med tanke på terrordådet på Drottninggatan för mindre än tre veckor sedan är det lätt att tänka sig att en fiktiv skottlossning med polis i city lätt kan skrämma upp folk.

– Det här är en sedan länge inplanerad inspelning av en stor TV-produktion. Terrorns syfte är att Stockholm ska vika sig. Därför känns det viktigt att inspelningen kan fullföljas som planerat, men givetvis med fullaste respekt för stockholmarna och alla som drabbats av det fruktansvärda terrordådet, säger Anette Mattsson, vd Filmregion Stockholm-Mälardalen, i ett pressmeddelande.

Produktionsbolaget har tagit till extra åtgärder för att undvika att förbipasserande missuppfattar situationen. Filmbolaget har samarbetat med polisen, det blir extra tydlig skyltning och den fiktiva skottlossningen kommer att vara ljudlös, det vill säga det kommer inte att smälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.