Fartyget Silja Symphony som körs av Silja Line har fått tekniska problem. Bilden på färjan är taget vid ett annat tillfälle som inte har något med händelsen att göra. Foto: Bertil Ericson/TT

Finlandsfärja fast i hamnen – tekniska problem

Uppdaterad
Publicerad

Silja Symphony drabbades av tekniska problem och avgången från Stockholm till Helsingfors på söndagen fick ställas in. De 2 000 passagerarna ombord får tillbringa natten ombord i Värtahamnen i Stockholm.
– Vissa butiker och restauranger är öppna, men vi får inte öppna taxfreebutikerna, säger Oscar Brehmer, kommunikatör på Tallink Silja till SVT.

Det var när finlandsfärjan Silja Symphony ankom i Stockholm på söndagen som ett tekniskt fel upptäcktes på fartygets stabilisatorer.

– Vår besättning och experter jobbade på att lösa det men lyckades inte göra det, så vi beslutade att ställa in avgången och även den återvändande turen från Helsingfors imorgon, säger Oscar Brehmer.

Enligt honom är stabilisatorerna en komfortfaktor som inte påverkar fartygets säkerhet, men man tog alltså beslutet att ställa in avgången.

Får tillbringa natten i hamn

Av de 2 000 passagerarna har de flesta valt att stanna på fartyget för att spendera natten där. Men fartyget kommer alltså inte lämna hamnen i Stockholm.

– Det var en liten grupp internationella passagerare som skulle med ett flyg imorgon från Helsingfors som vi flyttade till vår Åbolinje.

När kommer problemet att vara åtgärdat?

– Om vi inte får någon annan information så ska Silja Symphony åter vara i trafik den 30 oktober. Vi hoppas det, men det återstår att se, säger Brehmer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer