Södertörns tingsrätt skriver i domen att mannen visat stor hänsynslöshet mot barnen. Foto: TT arkivbild

14 års fängelse för grova sexualbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern döms till fjorton års fängelse av Södertörns tingsrätt, för grova sexualbrott mot två barn. Enligt domen har mannen visat stor hänsynslöshet mot barnen och brotten har pågått under flera års tid.

Omfattningen av övergreppen på de två barnen har varit så stor att barnen enligt domen inte kunnat separera handlingarna från varandra. Den nu dömde mannen kan inte heller säga hur ofta han har förgripit sig på barnen men han erkänner handlingarna. Han döms bland annat för två fall av grov våldtäkt mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Döms till maxstraff

Södertörns tingsrätt skriver i domen att mannen gjort sig skyldig till synnerligen allvarlig brottslighet och visat stor hänsynslöshet mot målsägarna. Någon annan påföljd än ett långvarigt fängelsestraff kan därför enligt tingsrätten inte komma i fråga. Maxstraffet för grov våldtäkt mot barn är 10 års fängelse, vid flerfaldig brottslighet är maxstraffet dock 14 års fängelse.

Mannen ska även betala skadestånd till målsägarna med 550 000 kronor respektive 715 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.