Södrateaterns vd Samuel Laulajainen hade hoppats på 28 konserter. Foto: TT arkivbild

Fler konserter till Mosebacketerassen

Uppdaterad
Publicerad

Efter vårens kulturdebatt om höga ljudnivåer så kommer beskedet att det blir 21 konserter per säsong på Mosebacketerassen istället för 19 stycken. Det enligt ett beslut i miljö- och hälsoskyddsnämnden, rapporterar P4 Stockholm.

Under sommaren har antalet konserter på Mosebacketerassen begränsats till 19 stycken efter ett förslag från miljö-och hälsoskyddsnämnden. Men eftersom det inte kommit in några klagomål så anser nämnden att att situationen förbättrats och ökar antalet konserter till 21 stycken, det rapporterar StockholmDirekt.

Men Södra teaterns vd Samuel Laulajainen är besviken och säger till radion att han hade hoppats på att få tillstånd till 28 konserter.

Under våren har en kulturdebatt pågått om att Stockholms kulturliv är hotat efter att Kägelbanans scen stängts efter klagomål om höga ljudnivåer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.