Pojkar gripna för mordförsök på polis efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra pojkar greps på fredagseftermiddagen misstänkta för att ha försökt köra på en polis i Tumba. Det misstänkta mordförsöket inträffade i samband med att bilföraren försökte smita från en poliskontroll, uppger polisen.

Händelsen utspelade sig när en polispatrull skulle stoppa en bil som kördes vårdslöst i Tumba vid 16.30-tiden.

– Det var ett fordon som inte stannade på polisens tecken. I samband med det, när fler patruller anslöt, uppfattade man att de försökte köra på polisen som var på plats och skulle biträda, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polispatrullerna förföljde bilen och prejade den så att personerna i bilen kunde gripas. Händelsen utreds nu bland annat som mordförsök och försök till grov misshandel. Samtliga av dem som greps är pojkar under 18 år, enligt polisen. De släpptes senare efter beslut av åklagare, men misstankarna kvarstår.

Många brottsmisstankar

– Det är troligt att åldern spelar in och åklagaren ansåg väl inte att det fanns häktningsskäl eller att det skulle försvåra utredningen om de släpps, säger Eva Nilsson.

Senare under kvällen tillkom nya misstankar mot ungdomarna: smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Både den prejade bilen och en polisbil behövde bärgas från platsen, skriver polisen på sin webbplats. Ingen ska ha skadats vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.