Flera misstänkta mordbränder under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har det i brunnit i två bostäder, en i Hässelby, norr om Stockholm och en i Huddinge kommun. Flera misstänkta mordbränder utreds nu av polisen samt om det finns kopplingar till pågående våldskonflikter.

Vid midnatt brann det i en lägenhet Hässelby efter att det ska ha hällts in brännbar vätska i bostaden. Ingen skadades allvarligt men en person fördes till sjukhus för kontroll, rapporterar polisen.

Polisen fick också ett larm från ett vittne som ska ha sett två maskerade personer försöka ta sig in i en port bärandes på en dunk. Ingen person är gripen men polisen har inlett en förundersökning om försök till mordbrand.

Brand i Huddingebostad

Senare på natten vid 03.45 kom larm om ytterligare en brand i en bostad i Huddinge. Förutom huset hade även en husvagn börjat brinna. Både huset och husvagnen är övertända och räddningstjänsten har fått låta huset brinna ner. Ingen person skadades i branden.

– Vi utreder bränderna separat, men tittar på om det finns koppling till de pågående våldskonflikterna just nu, säger Rebecca Landberg presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett förundersökningar rörande mordbrand och har påbörjat förhör av vittnen samt teknisk undersökning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.