Flera skott avlossade – polisinsats i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott ska ha avlossats mot en person utomhus i ett bostadsområde i Farsta i södra Stockholm, enligt polisen. Vittnen har sett två gärningspersoner på vad som beskrivs som cyklar.

– De har avlossat skott medan man färdats på cyklarna och sedan lämnat platsen. Vittnen har också sett att det varit en person som man skjutit mot, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Larmet kom klockan 21.38 på måndagen. Ingen skadad person har hittats och ingen misstänkt har gripits. Flera polispatruller är i området. En plats har spärrats av för en teknisk undersökning och tomhylsor har hittats.

Skyttarna har enligt polisens vittnen åkt på var sin cykel.

Vi är på plats med olika kompetenser. Vi undersöker och samlar in information om det som hänt, bland annat genom vittnesförhör, säger Westberg.

Tidigare på kvällen, 20.47, ryckte polisen ut till Visättra i Huddinge efter att flera personer hört skottliknande ljud. Även där har tomhylsor säkrats av polisen.

Förundersökning om mordförsök är inleddes senare på kvällen kring båda händelserna.

Ser ni något samband mellan händelserna?

Vi tittar på eventuella samband. Men jag kan just nu varken avfärda eller bekräfta samband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.