Arkivbild: Ödsliga bilder från coronakrisens Arlanda. Foto: Anton Schmidt/SVT

Flygningar från Stockholm har mer än halverats

Uppdaterad
Publicerad

Allt färre reser till och från Stockholms flygplatser. På Bromma flygplats har utrikesresenärer minskat med närmare 70 procent.

Spridningen av coronaviruset gör att allt fler väljer att inte resa. Stockholm Arlanda Airport som är Sveriges största flygplats, hade under mars månad 842 000 utrikes- och inrikesresenärer. Det är en minskning med 60 procent i jämfört med samma månad förra året. Antalet utrikesresenärer var 648 000 stycken, även det var en minskning med 60 procent. Resenärer inom landet minskade med 58 procent, skriver Swedavia i ett pressmeddelandet.

Kraftig minskning på Bromma flygplats

Allra mest minskade utrikesresenärerna på Bromma Stockholm Airport. Här hade antalet resenärer minskat med 69 procent jämfört med mars förra året.

Sammantaget var det 79 000 inrikes- och utrikesresenärer, vilket är en minskning med 62 procent jämfört med mars föregående år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer