Foto: SVT/TT

Folktandvården bland de värsta i regionens fuskutredning

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kunde SVT avslöja ett omfattande fusk bland tandvårdsbolag i Stockholms län. Nu kan vi berätta att Folktandvården – som alltså drivs av Region Stockholm – hör till de aktörer som fått flest underkända fakturor i Region Stockholms utredning.

Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm, berättar för SVT att hon inte känner till de uppgifter vi tagit del av men att vår granskning nu leder till att personal på Folktandvården kommer att se över fakturahanteringen. 

– Bara utifrån att du sa det här har vi pratat med de som jobbar med det här hos oss. De har fått en läxa under sommaren att titta på vad vi kan se själva, säger hon.

Under tisdagsmorgonen meddelade Folktandvården också att en extra granskning tillsatts efter SVT:s granskning:

”I samband med SVT:s granskning har vi nu tillsatt en extra granskning av våra debiteringar inom nödvändig tandvård som ska pågå under sommaren. Detta så att vi direkt efter semestrarna vid behov kan få ut ett utbildningsmaterial till våra behandlare”

Bilden visar de tandvårdsbolag som fått fler än tio fakturor granskade av Region Stockholm. Foto: SVT Grafik

Se mer i videon

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.