En person föll överbord från finlandsfärjan på bilden, men hittades. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Passagerare föll från färja – avled

Uppdaterad
Publicerad

En person föll i natt av kryssningsfartyget Silja Galaxy i skärgården utanför Åbo i Finland. En räddningshelikopter lyckades hitta personen men hans liv gick inte att rädda.

Enligt Tallink Silja Lines presstjänst fick Silja Galaxy larm om att vittnen hade sett en person falla överbord fem minuter i fyra på fredagsmorgonen, svensk tid, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

Fartyget, som var på väg från Stockholm till Åbo när händelsen inträffade, vände omedelbart och en räddningsinsats påbörjades. Utöver Silja Galaxy så deltog ytterligare två fartyg i instasen. Sjöräddningen i Åbo larmades och övertog sökandet.

Vid halv sju-tiden på morgonen lokaliserades mannen i vattnet och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, det skriver Yle Nyheter

Personen som föll över bord ska vara en svensk man i 30-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.