Experter har kallats in för att lösa problemet på Karolinska. Foto: TT

Förhöjda strålvärden upptäckt på Nya Karolinska

Uppdaterad
Publicerad

Under planerade tester av två strålbehandlingsutrustningar på Nya Karolinska har man uppmätt förhöjda strålvärden. Det meddelar Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

De förhöjda strålvärdena uppmättes i källaren, en intilliggande korridor och i serviceutrymmen. Det innebär att det finns brister i strålavskärmningen i lokaler som planeras tas i bruk i höst.

De cancerpatienter som behöver strålbehandling kommer fortsättningsvis behandlas i befintliga lokaler i Radiumhemmet vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

– Det viktigaste är att vi vet att det finns strålbehandling i de befintliga lokalerna för de patienter som behöver det. Vi hoppas att bristerna i de nya lokalerna ska kunna identifieras och åtgärdas snabbt och med minimal tidsförskjutning av den planerade starten av strålbehandlingen vid NKS, säger Marit Brusdal Penna, direktör för strategiska fastigheter i pressmeddelandet.

Nu har experter kallats in för att lösa problemet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer