BB Karolinska Huddinge flyttar till nya lokaler. Foto: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Förlossningen på Karolinska Huddinge flyttar

Publicerad

BB Karolinska Huddinge ska flytta till nya lokaler i sjukhuset, under flytten är det stängt för vårdvalspatienter från söndag kväll till måndag morgon.

På måndag öppnar förlossningsverksamheten på BB Karolinska Huddinge i nya lokaler. I samband med flytten är förlossningen stängd från och med söndag kväll till måndag morgon för de som valt BB Karolinska Huddinge. Förlossningen kommer under flytten bara vara öppen för de födande mammor som behöver högspecialiserad vård.

Efter flytten får förlossningen 17 nya så kallade universalrum, det innebär att mammor och familjer kan få en sammanhållen vård både före och efter förlossningen på en gemensam vårdyta. Förlossningen får också en ny entré 150 meter från den gamla.

Flytten är en del i en större förändring som pågår på sjukhuset i år och nästar år, och målet är att all verksamhet inom förlossning, både slutenvård och öppenvård, ska flytta till nya lokaler under det kommande året. Enligt beräkningar kommer BB Karolinska Huddinge att ta emot cirka 5 000 födande varje år.

Här finns mer information om förlossningsflytten och vart den som är gravid ska vända sig under flytten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer