Förseningar i tågtrafiken mellan Södertälje och Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det är stora förseningar i tågtrafiken mellan Södertälje Syd och Stockholm C på grund av ett tåg som har kört med en hjulskada. Ett 70-tal tåg påverkas, skriver TT. Enligt Trafikverket är det Västra stambanan som påverkas mest.

– Det är svårt att säga hur långa förseningarna blir, säger Bengt Olsson på Trafikverkets pressjour.

Enligt Trafikverket måste det säkerställas att tåget inte har fört med sig skador på rälsen vilket påverkar trafiken ytterligare.

– Vi rekommenderar att passagerarna som påverkas av det här kontaktar respektive tågoperatörer för att få alternativvägar att ta istället. Vi får räkna med förseningar under hela kvällen tills det säkerhetsställs att tågrälsen inte har fått några skador, säger Alexandra Elias, presskommunikatör på Trafikverket.

Trafiken på västra stambanan påverkas mest, det gäller regional- samt fjärrtågen.

”Kommer ta resten av trafikkvällen”

– Det är fyra mil som ska synas och man får göra det till fots, bara för att man ska vara riktigt säker och det kommer ta resten av trafikkvällen, och det är fram till klockan 23 i kväll, säger Bengt Olsson på Trafikverkets pressjour till TT.

Tågen leds under tiden om norr om Mälaren.

– Det innebär att det blir fler tåg än vanligt på sträckan samtidigt som det är en längre väg. Det är svårt att säga hur långa förseningarna blir, säger Bengt Olsson.

Trafiken Stockholm-Malmö påverkas inte, och inte heller pendeltågen. Problemen började omkring klockan 15.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.