Sammanlagt runt 25 trafikolyckor under dagen

Publicerad

Runt 25 olyckor har inträffat under dagen, drygt hälften med personskador, enligt polisen. Det har även förekommit förseningar i kollektivtrafiken på flera håll i Stockholms län.

Under måndagsmorgonen inträffade ett flertal olyckor i Stockholms län. Vid 10.30-tiden uppger polisen att de jobbar med runt fem olika trafikolyckor, men att alla har inträffat på mindre vägar. Trafiken löper på som den ska på de stora lederna.

– Det är framför allt på de mindre landsvägarna som det kan förbli halt. Jag skulle absolut inte kalla det för snökaos, det är vanligt vinterväglag. Det gäller att ta det lite lugnt och sakta ner på de mindre vägarna, säger Ola Österling.

Sammanlagt har det inträffat runt 25 trafikolyckor i Stockholms län under dagen, drygt hälften av olyckorna har varit med personskador, uppgav polisen vid 16.40-tiden på måndagseftermiddagen.

Buss i diket

Vid 08.14 inkom larm till polisen om en singelolycka på Gålö, länsväg 227. En buss med ett 20-tal passagerare har åkt av vägen. Inget annat fordon är inblandat i olyckan, som troligen beror på det hala väglaget enligt polisen.

– Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, men det är oklart hur allvarliga skadorna är, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

De tre skadade var alla vid medvetande när de fördes till sjukhus, enligt polisen. Bussen står kvar i diket och bärgning kommer ske senare under dagen, men vägen är åter helt öppen för tafik.

Störningar i morgontrafiken

På grund av det hala väglaget är kollektivtrafiken oregelbunden på flera håll i länet.

– Det förekommer en del förseningar i trafiken. Generellt går det att säga att ju längre ut i länet man befinner sig, desto större förseningar, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

I Norrtälje, Täby, Södertälje och Huddinge förekommer det förseningar på upp till 20 minuter på busslinjerna.

– Det kan vara bra att ha lite större marginaler när man ska resa under förmiddagen. I busstrafiken har det förekommit inställda avgångar på enskilda busslinjer, säger Christian Hoffmann.

SL beräknar att störningarna i kollektivtrafiken kommer pågå en bit in på förmiddagen. Den som vill hålla sig uppdaterad om trafikläget uppmanas att hålla sig underrättad på SL:s hemsida.

Stopp i tågtrafiken vid Barkaby

Vid klockan 10.35 uppstod ett stopp i tågtrafiken vid Barkarby. Orsaken uppges vara är en olyckshändelse.

– En person har blivit påkörd av tåget. Vi vet ännu inte exakt vad som har hänt, men vi är på plats med polis och ambulans, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Stoppet påverkar SL:s pendeltåg på linje 43 på sträckorna Bålsta/Kungsängen-Västerhaninge/Tungelsta, samt fjärr- och regionaltåg på sträckan Stockholm C-Enköping-Västerås-Arboga. Trafiken återupptogs klockan 12.00, men det kan fortfarande vara följdförseningar på sträckan, enligt Trafikverket. Resande hänvisas att ta kontakt med sitt tågbolag för ytterligare information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer