Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Därför sker åldersdiskriminering på arbetsmarknaden Foto: Karin Ahlgren

Forskaren om åldersdiskriminering: ”Problemet är tydligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är främst tre faktorer som ligger bakom åldersdiskrimineringen på den svenska arbetsmarknaden. Det handlar bland annat om förmågan att lära sig nya saker, vara flexibel och idérik.

Magnus Carlsson, en av författarna bakom forskningsstudien ”Bortvald på grund av ålder – åldersdiskriminering vid rekryteringar” förklarar orsakerna till att personer så unga som i 40-årsåldern väljs bort på arbetsmarknaden. Klart är att det inte handlar om kompetensbrist.  

– De experimentella metoder som vi har använt i den här studien visar klart att det inte kan bero på kompetensen. Det är klart att det handlar om åldersdiskriminering, säger Magnus Carlsson, docent i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet.  

Magnus Carlsson poängterar att det är svårt att mäta åldersdiskrimineringen men han vill samtidigt lyfta frågan till en politisk nivå eftersom han anser att problemet påverkar det svenska arbetsmarknaden både på kort och lång sikt.

SVT rapporterade · Åldersdiskriminering - har du drabbats?

Hej!
Skriv gärna i chatten om dina erfarenheter av åldersdiskriminering!
11.27
Jag har drabbats av diskriminering från äldre. Många gånger så får jag höra hur min generation är si och så. Ligger man i för mycket är man ängslig och inte tillräckligt på det viset. Är man självständig så är man inte tillräckligt kollektiv i sitt tänkande. Trodde aldrig att vara millenial skulle leda till mobbning. Vet många andra millenials som utsätts av detta från buffliga baby boomers.
11.35
Absolut. Ingen är intresserad av en sextioåring. Oavsett alla floskler om att ta vara på erfarenhet osv. Officiellt finns inget problem och då finns heller ingen hjälp.
11.41
Ja, jag har drabbats hårt av åldersdiskriminering då jag sökt jobb. Jag vet det då jag begärt ut cv och ansökningshandlingar för de som fått de jobb
även jag sökt. Det är alltid yngre personer som är mindre kvalificerade eller inte kvalificerade alls. Jag har drivit ett sådant ärende vidare till Överklagandenämnden, vann där, men arbetsgivaren - en statlig kulturinstitution vägrade ändå att ändra beslutet. Den personen som då fick jobbet som jag tilldömdes skulle ha fått, gick vidare även till ett annat jobb jag sökte senare. Då med meriterna från jobbet jag tilldömdes. Men personen ifråga var fortfarande inte lika kvalificerad som jag. Det som saknas i samhället är ett skyddsnät för den som blir åldersdiskriminerad fastän man är bättre kvalificerad och har längre erfarenhet. Inte minst saknas stöd och hjälp från arbetsförmedlingens sida. De låtsas som om fenomenet åldersdiskriminering inte finns, och fortsätter sina omänskliga krav på den som är äldre och arbetssökande. Jag har nyligen också upplevt åldersdiskriminering på ett jobb - ett vikariat som jag hade. Jag anställdes för en kvalificerad arbetsuppgift, men fick aldrig jobba med detta och motarbetades på ett mkt cyniskt sätt. Arbetsuppgifter togs ifrån mig utan motivering men det framgick tydligt att man gjorde skillnad på mig och yngre kollegor.
Åldersdiskriminering är fruktansvärt. Man fråntas sitt människovärde och hamnar i en bottenlös förtvivlan. Konsekvenserna kan bli utsatthet, sjukdom, fattigdom, hemlöshet. Samhället har ett stort ansvar för detta. Många personer har gått under pga att man inte får någon hjälp och stöd i denna situation!
11.41
Jag har i arbetsgivarroll mötts av det, t ex när jag anställde en 52-årig kvinna. Omgivningen ifrågasatte hur jag kunde anställa en så pass gammal. Men idag kan man inte räkna med några guldklocke-perspektiv när man anställer, vi är rörligare. Jag fick en kunnig person med erfarenhet från området och ett betydelsefullt kontaktnät, och som kunde börja producera direkt. Jag visste också att jag med stor sannolikhet skulle få ha henne kvar resten av hennes yrkestid, dvs 13-15 år, eftersom rörligheten i den åldern är begränsad. Ett sådant tidsperspektiv på 13-15 år kan man inte räkna med när man anställer någon i 25-30 årsåldern och som är i början av sin karriär
11.42
Jag har jobbat inom hemtjänsten, i flera kommuner (kommunalt ägande).
Jag är 50+ och har aldrig blivit erbjuden tillsvidareanställning. Istället anställs yngre människor, helt outbildade. Jag söker och söker men erbjuds scheman över sommarmånaderna!

Samtidigt tvingades jag harva med timanställningar och kortpass som man inte kan försörja sig på. (Ett kortpass är 3-4 timmar. Det innebär att man kan jobba 365 dagra/år utan att komma upp i heltidslön).

Den erfarenhet jag har av både kommunala och privata arbetsgivare är kommunerna värst på alla fronter när det gäller åldersdiskriminering. (Men även att ta in SFI-studenter på minimilön enl kollektivavtal. De får ju bidrag för den personalen, "svenskpraktik)
11.43
Vilken arbetsgivare, personalchef, rekryterare, eller arbetsintervjuare säger att en är för gammal? Det sker inte. Vad som sker är att en möts av tystnad. Färre inbjudningar till jobbintervjuer. Färre svar, öht. Ibland sägs att åldersdiskrimineringen börjar efter 35 eller 40 och blir värre ju äldre du blir. Det är sant. Men i vissa jobb eller branscher väljer företagen ut tonåringar eller yngre 20-åringar som antas bo hemma och inte behöver så hög lön. Ungt, fräscht, framåt ska det vara kombinerat med "prestigelöshet". Ja, å så ska en ju "BRINNA" för att ge service, t ex. Är du däremot etablerad i en bransch med anställningsbehov så spelar åldern mycket mindre roll. En 70-årig sjuksköterska drar företagen i. Men då kan synen på äldre ibland synas i fikarummen när kollegor säger "jasså, ska du aldrig gå i pension!?" och resonerar kring att äldre ska ge plats för yngre. Det finns för många aspekter eller varianter av åldersdiskriminering för att rymmas här. Glöm inte könsaspekten. Vem anställer en förskola? En yngre kvinna, yngre man, äldre kvinna, eller en äldre man med samma utbidlning eller samma brist på utbildning?
11.43
Som lärare är åldern (44) förknippad med högre lön och då får man inte så lätt anställning i Solna kommun, fastän jag aldrig begärt mer än nyutexaminerad. Men det vet de ju inte. I kommande cv kommer jag att starkt tona ned min erfarenhet då det får motsatt effekt. Som tur är hämtade jag ut min legitimation sent och kan lättare ge intrycket att jag är tio år yngre i en ansökan om jag betonar året jag tog ut den och kapar meriter före ca 2012 helt. De som anställer är ju numera ibland uppåt femton år yngre och vill inte ha "mamma" på jobbet.
12.09
Jag är 55 år och när jag kontaktar olika arbetsgivare via t.ex. telefon brukar oftast en fråga alltid återkomna om min ålder. Responsen är att min kompetens, erfarenhet och kunskap är att jag är mycket kvalificerad och intresserat, kravet är dock att jag förväntas var t.ex. 20 år yngre. När jag skickar in personligt brev och CV ber jag om återkoppling, trots löften om återkoppling från rekryterande chef, kommer oftast inget som helst återkoppling och/eller svar. När jag på eget initiativ söker kontakt får jag ofta beskedet att det är åldern som har varit avgörande d v s t.ex. 20 år yngre och att arbetsgivare inte har någon skyldighet att informera alla sökande om är tjänsten är tillsatt och att övriga sökanden inte behöver återkoppling. Självklart är det så att arbetsgivare självständigt kan välja vilken individ som är aktuell för tjänsten, dock är det trist och tråkigt när arbetsgivare medvetet väljer bort sökanden p g a åldern och att medvetet på intet sätt återkoppla på något sätt i någon form. Intrycket som jag har fått är att arbetsgivare använder många vackra ord utan innehåll och betydelse i verkligheten vilket troligtvis betyder att uppställd mänsklig värdegrund saknar betydelse och inbehåll i praktiken (läs verkligheten). När jag pratar med mina vänner i andra länder får jag oftast återkoppling att det här i Sverige sker extrem åldersfixering vilket direkt eller indirekt är (ålders)diskriminering. Vad som är trist och tråkigt är att det verkar mer eller mindre "accepterat" när nya tjänster annonseras ut. Varför?
12.09
Jag är 64 år och har jobbat de senaste 16 åren på en myndighet. Blev satt på nya sämre arbetsuppgifter efter att ha avböjt att flytta till ny ort och sämre arbetsuppgifter. Inte heller något mer i lönekuvertet de senaste åren. Känner mig oönskad. Så sluta prata om att jobba längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer