Mannen hittades mellan Muskö och Jungfruhuvud Foto: SVT

Försvunnen skridskoåkare hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En skridskoåkare som varit försvunnen sedan lunchtid på måndagen har hittats död i vattnet utanför Muskö i Stockholms skärgård.

Mannen, som var i 70-årsåldern, lämnade Söderby brygga vid elvatiden på måndagen, och gav sig ut på isen.

Vid 20-tiden på kvällen larmades polisen, eftersom anhöriga inte fick kontakt med mannen. En räddningsinsats inleddes, men eftersom det var dimma under kvällen och natten kunde inte helikopter användas. I stället fick Sjöräddningssällskapet använda svävare.

– Under kvällen och natten var fem svävare ute och sökte, och vi fick även ut en sjöräddningshund, säger Daniel Lindblad, som är presstalesperson på Sjöfartsverket.

Påträffades livlös

Eftersom mannens mobiltelefon senast kunde spåras till en mast på Muskö koncentrerades sökandet till en isränna utanför Muskö. Under morgonen lättade dimman, och Sjöfartsverkets räddningshelikopter kunde sättas in i sökandet.

Strax innan klockan åtta på morgonen påträffades mannen död i vattnet, och fördes i land med svävare. Mannens anhöriga är underrättade, uppger Stockholmspolisen.

Var en van skridskoåkare

Mannen var enligt enligt Sjö- och flygräddningscentralen utrustad med isdubbar, hjälm, ombyte och så vidare. Han hade också lämnat en färdplan.

– Det verkar ha varit en van skridskoåkare, och det går egentligen inte att spekulera i vad som kan ha hänt, säger Daniel Lindblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.