Hettan fick tåget att spåra ur Foto: Blåljusbilder/Janerik Henriksson/TT

Gröna linjen rullar som vanligt igen

Uppdaterad
Publicerad

Den sista av de tre urspårade vagnarna är nu bärgad från spåret och sedan lunchtid på måndagen rullar gröna linjen som vanligt igen

Efter att ett tunnelbanetåg på grund av en solkurva spårade ur i torsdags mellan Skärmarbrink och Blåsut, befarade SL att det skulle  ta en bra bit in i den här veckan innan trafiken kunde gå normalt igen på grund av att en av de tre urspårade vagnarna var svår att få bort. Men vid lunchtid  på måndagen gick tunnelbanans gröna linje 18 som vanligt ifrån Farsta igen.

-  Röjningsarbetet gick snabbare än vi trodde det skulle göra och rälsen var inte så skadad som vi befarat, så därför kunde vi få igång gröna linjen tidigare än beräknat, säger Andreas Strömberg, presstalesperson vid SL.

Dock fick SL andra problem på gröna linjen när trafiken väl började gå som vanligt igen.

– Ja appar och tavlorna med trafikinformation fungerar inte som de ska för Gröna linjen, så trots att trafiken går enligt tidtabell ser det ut som det inte går några tåg, men jag hoppas vi kan åtgärda detta senast till i morgon, säger Andreas Strömberg, presstalesperson vid SL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.