FP-topp: Wennerholm kan inte sitta kvar

Uppdaterad
Publicerad

Folkpartiets Lennart Rohdin tycker efter en konflikt om upphandling av skärgårdstrafiken att trafiklandstingrådet Christer G Wennerholm (M) har ”raderat ut varje uns av förtroende” och inte kan sitta kvar.

Det är skargarden.se som i dag publicerar en artikel som berättar om konflikten. Den handlar i korthet om att Folkpartiet och Centerpartiet motsatt sig den storskaliga sjötrafikupphandling som Moderaterna ville ha.

FP, med Rohdin som förste vice ordförande i trafiknämnden i spetsen, och C ville att mindre skärgårdsrederiers chanser att trafikera linjer skulle ökas genom att områdena som upphandlades splittrades upp.

Enligt skargarden.se presenterades upphandlingen utan att diskussionerna mellan partierna avslutats och utan att Lennart Rohdins synpunkter hanterats.

På frågan om huruvida Wennerholm kan sitta kvar svarar Rohdin:

– Nej. Men det är en fråga för för Moderaterna som tillsatt honom. Jag har inget förtroende för honom. Jag skulle inte ens våga fråga honom vad klockan är. Men det här är alltså mer signifikativt för herr Wennerholm än för Moderaterna som parti.

ABC har utan resultat sökt Christer G Wennerholm för en kommentar. Till skargarden.se låter han meddela: ”I en demokrati kan inte alla få exakt som de vill utan vi måste kompromissa för att nå det bästa möjliga resultatet, så även denna gång.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer